Skip to content
Zo slaapt u beter tijdens de zomermaanden

Zo slaapt u beter tijdens de zomermaanden

Met de zomer in aantocht worden de nachten ook een stuk warmer. Door het warme weer kunt u merken dat u ’s nachts een stuk onrustiger slaapt. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat u slechter slaapt zodra we met zomerse temperaturen te maken hebben. Hoe dit anders kan? Met deze tips geniet u ook in de zomer van een heerlijke nachtrust.

Houd uw lichaam koel met een zomerdekbed

Vrijwel iedereen slaapt het hele jaar onder een dekbed, maar er zijn verschillende soorten dekbedden. Een winter-, zomer- en vierseizoenendekbed (jaarrond dekbed). Het verschil? Een winterdekbed heeft natuurlijk als voornaamste doel om u warm te houden in de nacht en is dus goed gevuld. Een zomerdekbed is daarentegen een dun dekbed. Dit weten niet veel mensen, maar het is ook een stuk dunner dan het jaarrond dekbed.

Merkt u dat u het nog steeds warm heeft tijdens de nacht met een zomerdekbed? Dan kan dit te maken hebben met het materiaal van het dekbed. Voor zomerdekbedden raden wij de volgende materialen aan:

  • Kameelhaar
  • Zijde
  • Schapenwol
  • Katoen

Dit zijn niet-synthetische stoffen en zorgen daardoor voor een zeer goede vochtregulering. Hierdoor blijft uw lichaam koel zodat u lekker slaapt.

Vergeet ook het dekbedovertrek niet…

Naast het dekbed heeft ook het dekbedovertrek een belangrijke rol. Met een dekbedovertrek van natuurlijke materialen, zoals katoen en zijde, houdt u uw lichaam lekker koel tijdens het slapen. Ieder seizoen is dit belangrijk, maar zeker tijdens de zomer… Verschoon zeker in de zomer het beddengoed minstens elke week (of nog vaker). Een extra tip van onze slaapkenners: Gebruik liever geen wasverzachter. Dit legt een laagje over uw dekbedovertrek waardoor het minder goed kan ademen.

Wat ook een goed idee is om een extra katoenen laken onder uw dekbed te gebruiken. Is het in de nacht te warm? Dan kunt u het dekbed wegslaan en alleen onder het laken blijven liggen. Is het in de nacht toch te fris? Dan trekt u het dekbed weer over u heen. Daarnaast is het ook mogelijk om in plaats van een dekbed een zomer (wafel)deken te gebruiken. Zo hoeft u het laken te verschonen en kan het dekbedovertrek wat langer gebruiken.

Persoonlijk slaapadvies

Benieuwd naar meer tips om tijdens de zomermaanden heerlijk te slapen? Maak een afspraak met ons. In onze winkel gaan wij graag met u in gesprek over uw problemen en klachten. Op basis hiervan vormen wij een persoonlijk slaapadvies voor u.

Back To Top