Skip to content
Begin uw dag goed met een fijn ochtendritueel

Begin uw dag goed met een fijn ochtendritueel

Iedereen begint de dag op z’n eigen manier. De een gaat bij de eerste wekker direct uit bed. De ander snoozet zolang het kan en haast zich daarna naar het werk. Maar wat is nou een fijn ochtendritueel om de dag mee te beginnen? Wij geven een aantal tips om uw dag zo goed mogelijk te beginnen.

1. Een positief begin is het halve werk

Dat is natuurlijk niet het officiële gezegde, maar door de ochtend positief te beginnen start u de dag gelijk goed. Als uw wekker gaat, is het fijn om nog even onder het dekbed te kruipen en te klagen waarom het nu alweer tijd is om op te staan. Het is echter beter om de wekker uit te zetten, nog even te blijven liggen en te denken aan de leuke dingen die u die dag te wachten staan. Iets om naar uit te kijken. Sta vervolgens op en ga verder met uw ochtendritueel.

2. Begin de dag zonder stress

Niets is zo vervelend als de dag gestrest beginnen. Dit stressgevoel zal u waarschijnlijk nog een lang deel van de dag blijven voelen. Heeft u vaak haast in de ochtend? Probeer dan voordat u uw bed in gaat zoveel mogelijk dingen klaar te leggen voor de volgende dag, zoals kleding, ingepakte tas en lunch. Dit scheelt in de ochtend heel veel tijd én stress, waardoor u de dag heel ontspannen begint.

3. Vergeet het ontbijt niet

Het is makkelijk om over te slaan als u net te laat uit bed bent gekomen, maar het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en daarom onmisbaar in uw ochtendritueel. Een fijn ontbijt is voor iedereen anders. Een boterham, een bakje met yoghurt, fruit of een kopje thee. Eet vooral een ontbijt waar u zich goed bij voelt en waardoor uw lichaam weer energie opdoet voor de rest van de dag.

Vermoeid wakker geworden?

Ook een goede nachtrust draagt bij aan een fijn ochtendritueel en een goed begin van de dag. Heeft u het idee dat u niet fijn slaapt en daardoor vermoeid wakker wordt? Wij helpen u graag. Een verstoorde nachtrust kan te maken hebben met diverse aspecten en dat zoeken we samen met u uit. Ook advies ontvangen? Maak direct een afspraak & kom bij ons langs!

Back To Top