Skip to content
Koop een dekbed dat perfect bij u past

Koop een dekbed dat perfect bij u past

Een goede nacht slaap is goud waard. Dit zorgt er namelijk voor dat u in de ochtend fris opstaat. Eén van de fijnste dingen is een lekker bed met een goed dekbed. Gelukkig is er een groot aanbod in dekbedden. Van dik tot dun en van diverse materialen. Maar wat zijn uw wensen en wat past het beste bij u? Wij vertellen u meer over ons dekbedden assortiment en hoe u het beste een dekbed kiest dat bij u past!

Materialen dekbedden

Er zijn zoveel verschillende dekbedden. Qua maat, kwaliteit, maar natuurlijk ook het materiaal. Wol, kameelhaar, katoen, dons en synthetische materialen. Dit zijn een aantal voorbeelden van materialen voor een dekbed. Dit zijn de voordelen van de verschillende materialen:

  • Wol werkt van nature warmte-isolerend door de natuurlijke luchtlaag;
  • Kameelhaar is een licht en soepel dekbed. Het is reguleert vocht en werkt antiallergisch;
  • Katoen is luchtig en koel een daardoor erg geschikt in de zomer;
  • Dons is licht van gewicht en laat goed (transpiratie-)vocht door;
  • Synthetisch materiaal kan gemakkelijk in de wasmachine en droogt snel.

Koop een dekbed dat perfect bij u past

Warmteklassen dekbedden

In de zomer is het fijn om in een koele omgeving te slapen. In de herfst en winter is juist behoefte aan extra warmte, zeker in bed. Daarom zijn dekbedden verkrijgbaar in diverse warmteklassen. Per materiaal verschilt het ook hoe warm het dekbed is. Heeft u liever een dikker dekbed? Kies dan voor wol als vulling. Als u het snel warm heeft, kunt u het beste kiezen voor een dekbed van kameelhaar en natuurlijk goed letten op de warmteklasse van het dekbed.

Een dekbed dat bij u past

Iedereen is anders en daarom verschilt ook zijn of haar de behoefte met betrekking tot het dekbed. Slaapt u samen met een partner die het altijd té warm heeft in bed? Overweeg dan om een partnerdekbed aan te schaffen. Hierbij is het namelijk mogelijk om verschillende diktes dekbed per kant te hebben. Zo slaapt de één warmer dan de ander. Het personaliseren van een donzen dekbed is ook een optie voor mensen die altijd koude voeten hebben. Kies dan voor extra vulling aan de onderkant. Zo heeft u nooit meer koude voeten in bed. Ideaal toch?

Fun fact: Hoe hoger de kwaliteit van het dons, hoe lager het gewicht van het dekbed.

Dekbed kopen bij Slaapkenner Lisse

Een nieuw, maatwerk dekbed aanschaffen? Daar helpen wij u graag bij! Maak een afspraak in onze winkel in Lisse en dan vertellen wij u alles over alle opties en adviseren u over het passende dekbed voor u.

Back To Top