Skip to content
Goede nachtrust ondanks hooikoorts? Wel met deze tips!

Goede nachtrust ondanks hooikoorts? Wel met deze tips!

Het zomerseizoen brengt veel zonnige dagen met zich mee, maar dat is niet het enige. Ook de vervelende allergieën beginnen steeds meer op te treden zodra het mooier weer wordt. Denk bijvoorbeeld aan hooikoorts. Om te voorkomen dat dit effect heeft op de nachtrust, hebben wij vier tips op een rijtje gezet: douchen, beddengoed wassen, matras schoonhouden en ramen gesloten houden.

Tip #1: Neem een douche voor het slapen gaan

Er zijn mensen die het fijn vinden om in de ochtend of juist in de avond te douchen. Maar als het gaat om een goede nachtrust, raden wij zeker aan om met hooikoorts iedere avond te douchen. Dit helpt de allergenen van uw huid en haar te verwijderen. Hierdoor hebben ze geen kans om in uw kussen of beddengoed terecht te komen waardoor uw symptomen ook ’s nachts minder voelbaar zijn.

Tip #2: Was uw beddengoed regelmatig

Naast douchen in de avond is het ook belangrijk om uw beddengoed schoon te houden van allergenen door regelmatig (heet) te wassen. Hiermee voorkomt u dat uw bed een plek wordt waar u ook last heeft van hooikoorts. Mocht de allergie (hooikoorts of andere allergieën) in bed toch opspelen, kies dan voor hypoallergeen beddengoed.

Tip #3: Kies voor een matras met afneembare tijk

Opnieuw een tip waar ‘wassen’ naar voren komt, maar naast uw beddengoed is ook uw matras belangrijk. In onze winkel hebben wij diverse matrassen waarvan de tijk afgehaald kan worden om in de wasmachine te wassen. Het matras wordt vaak vergeten maar is minstens zo belangrijk om schoon te houden. Een wasbaar tijk is dan ideaal.

Tip #4: Houd ramen en deuren gesloten

In de zomer is het natuurlijk heerlijk om even alles open te zetten, maar als u last heeft van hooikoorts kunt u dat beter niet doen. Zodra u deuren en ramen een langere tijd openzet, vliegen de pollen naar binnen. Voorkom dit en houd ramen en deur gesloten. Wilt u toch uw slaapkamer luchten na een warme dag? Er zijn tegenwoordig ook speciale horren die pollen tegen houden. Dat is ook een oplossing.

Samen zorgen we ervoor dat u weer goed slaapt!

Plan direct een afspraak in

Back To Top